Պատասխանած հարցեր / Դավիթ Հովհաննիսյան / Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ /
Դավիթ Հովհաննիսյան
Հարց
Բարև Ձեզ .Ես ուզում եմ իմանամ հնարավոր է ,որ երեխայի կաթնատամներից չփոխի ?
Գոհար
Պատասխան
Հարգելի Գոհար, Բարև Ձեզ: Հնարավոր է, երբեմն վերին ժանիքների մոտ է դա լինում: Հարգաքնով, բժ. Դավիթ Հովհաննիսյան
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
11.02.2020
Հարց
мост, 7 зубов ( передние) , скол керамики, скорее всего грунт не остался на метале, размер 1 зуб, 6й. виден металл. мост не поврежден. ?1. не снимая мост, возможно местное восстановление. ?2. какие варианты. !!! вариант со снятием моста, не предлогать, понимаю сложно. заранее благодарен, с уважением сергей аганесян
сергей аганесян
Պատասխան
Уважаемый Сергей. Востоновление скола керамики зависит от размера дефекта и от локализации. Нужно посмотреть. С уважением, Давид Оганесян 010211771
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
21.09.2015
Հարց
Hargeli bzishk 3 tari breket hamakarg kreluc heto atamner@ nkateli sharzvum en. Ardyoq da atamneri normal vijakn e? im ortodont@ xorhurd e tvel chkcel atamnerov minchev vijak@ kayunana. Sa chisht lucum e? yev yerb klini atamneri vijaki barelavum?
Valya
Պատասխան
Հարգելի Վալյա, Օրթոդոնտիայի հետ կապված խնդիրներով մեր կլինիկայում զբաղվում է Դավիթ Գրիգորյանը: Այդ հարցով կարող եք դիմել իրեն: Նրա էլ. հասցեն է - davit-grigoryan@bk.ru և հեռ. 093658577: Օրթոդոնտի կոնսուլտացիան "Սպիտակ Ամրոցում" անվճար է: Այլ հարցերի դեպքում ևս սիրով կպատասխանենք: Regards David Hovhannisyan, Founder “Dental Tourism Armenia Foundation” www.DentalTourismArmenia.am/ "Innovative Solutions in Dentistry" forum / www.ISD.am / “White Castle” Dental Medical Clinic / www.WhiteCastle.am/ E-mail. hovhannisyan.d@gmail.com Tel. +374-93-18-98-38 Skype: DentalTourism.Armenia
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
22.07.2015
Հարց
Դավ ջան ես ատամնատեխնիկ եմ, Երեւանի Պետական Տեխնոլոգիական քոլեջում, ավարտում եմ այս տարի կարմիր դիպլոմով ,ուզում եմ շարունակեմ ատամնաբուժ^ Երեւանի Մխիթար Հերացու անվան Պետական Բժշկական Համալսարանում. կարողա բանակ չգնամ, ուզումեմ իմանամ կարմիր դիպլոմը ինձ պետքա գալու? որովհետեւ գումար են ուզում, չգիտեմ արժի տալ? մեկել ինչ առարկաներ պարապեմ? նախապես շնորհակալություն
Գարիկ Վարդանյան
Պատասխան
Գարիկ ջան, ցավոք ես այդ հարցեին չեմ կարող պատասխանել, քանի որ տեղեկացված չեմ այդ մասով: Դուք կարող եք դիմել ԵՊԲՀ ստոմատոլոգիական ֆակուլտետի դեկանատ` դեկան Լազար Եսայանին: Նա կոնկրետ կպատասխանի Ձեր հարցերին: Հարգանքով, Դավիթ
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
20.04.2015
Հարց
xndrum em patasxanek erexas 1 .10 ams @nkel e dimaci 6 atam@ ners e gnace vori patcharov heracrl en hima 5.5 tarekan e.lnderin kar en drel /uzum em imanam kga atamner@ normal.
karine hovhannisyan
Պատասխան
Հարգելի Կարինե Հովհաննիսյան, Երեխաների մոտ հաճախակի է հանդիպում նմանատիպ տրավմաներ: Հիմնականում դա չի անրադառնում մշտական ատամների զարգացման վրա, սակայն չի կարելի բացառել: Անհրաժեշտ է ռենտգեն հետազոտություն իրականացնել և ամեն բան պարզ կլինի: Հարգանքով, Դավիթ Հովհաննիսյան www.WhiteCastle.am
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
31.03.2015
Հարց
Bjishk Hovhannisyan barev dzez .uzum em imanal inchic e protezic inch vor goyacutyunn e arajacel dimaci sharqum .nerqevi hatvacum. u lnders nstaca protzs sharjvum e beraniis mej,,inch anem ancni ayd goyacutyun@ ??..shat e cavumm..naxapes shnorhakaluttyun
Magda Manasyan
Պատասխան
Հարգելի Մագդա Մանասյան, Պրոթեզի առաջացրած խրոնիկ տրավմայի հետևանքով կարող է առաջանալ նման խնդիրներ: Անհրաժեշտ է հետազոտել և վերացնել տրավմայի առաջացման պատճառները: Պրոթեզի շարժը կարող է լինել ինչպես ոչ բավարար անշարժ լնդային հյուցվածի, այլ նաև այլ պատճառներով: Դա ևս պետք է զննել, որպեսզի ճիշտ խորհուրդ տրվի: Հարցերի դեպքում կարող եք վստահաբար գրել և մենք հաճույքով կպատասխանենք դրանց: Հարգանքով, Դավիթ Հովհաննիսյան www.WhiteCastle.am
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
21.02.2015
Հարց
bjishk indz hetaqrqir e hnaravor e 5 ev 6 rd atamner@ heracnelis mnacord mna? arden 4 or e vor erkus@ miajamanak heracrel em u shat ujex caver unem u shoshapeluc inch vor ban zgum em vor mnacela. bjishkn asum e vor et atamneri depqum hnaravor che inch vor ban mna. shnorakalutyun
Anna
Պատասխան
Հարգելի Անահիտ Հակոբյան, Բժշկության մեջ ոչինչ չի կարելի բացառել: Անհրաժեշտ է ռենտգեն հետազոտություն իրանականցել, արմատի մնացորդ հայտնաբերելու համար: Իսկ ցավերը հեռացնելուց ինչքան ժամանակ հետո են սկսվել? Հարգանքով, Դավիթ Հովհաննիսյան “White Castle” Dental Medical Clinic / Tel. +374-93-18-98-38 Skype: DentalTourism.Armenia
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
06.09.2014
Հարց
Բարև Ձեզ. իմ փոքրիկը 2 տարեկան է և ունի ատամներ խնդիր , նրա առջևի դիմային ատամներից 1-ը կարծես թե չի աճում արդեն 8 ամիս է , սեղան ատամները դուրս են եկել, ժանիքներն են դուրս գալիս սակայն այդ ատամը այդպես էլ չի աճում, հնարավոր է ընկնելու կամ հարվածից այն կոտրված լինի ու այդպես չաճի, քանի որ ասես լնդի մեջ կոտրված լինի : Խնդրում եմ օգնեք: Շնորհակալություն
Անի Խաչատրյան
Պատասխան
Հարգելի Անի Խաչատրյան Բարև Ձեզ: Առջևի վերին կենտրոնական կտրիչները միջին ստատիստիկ տվյալներով ծկթում են 8-12 ամսեկանում, վերին կողմնային կտրիչներինը` 9-13: Այո, տրավմայի հետևանքով հնարավոր է կաթնատամի ծկթման պրոցեսը խանգարվի: Սակայն օգնելու համար պետք է կատարվի զննում: Դուք կարող եք կապնվել մեզ հետ և կոնսուլտացիայի համար ժամադրվել: Այն անվճար է: Մենք կզննեք և կփորձենք օգնել Ձեզ: Հարգանքով, Դավիթ Հովհաննիսյան 010-211-771
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
01.10.2013
Հարց
Hargeli bjishk eraxas 4tarekane ev bolor atamnery karces mashvele u sevacel. inch karelie anel
Anna Tamrazyan
Պատասխան
Հարգելի Աննա Թամազյան Բարև Ձեզ: Որոշ կաթնատամներ երեխան մշտականներով փոխարինելու է 11-13 տարեկանում: Այդ կաթնատամները պետք է փորձել պահպանել, եթե ախտահարված է պլոմբավորել: Կտրիչները մշտական ատամներով փոխարինելու է 6-7տարեկանում: Դրանք պետք է էնպես անել, որպեսզի չբորբոքվեն, մինչև շուտով կփոխարինվեն մշտականներով: Առավել մանրամասն կարող ենք տեղեկացնել զննումից հետո: Իսկ Դուք ինչպես եք խնամում, մաքրում երեխայի ատամները?:
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
23.04.2013
Հարց
spitakecum anum en dzez mot lusayin>ev inchkan e?
Tatev
Պատասխան
Հարգելի Աննա Թամազյան Բարև Ձեզ: Որոշ կաթնատամներ երեխան մշտականներով փոխարինելու է 11-13 տարեկանում: Այդ կաթնատամները պետք է փորձել պահպանել, եթե ախտահարված է պլոմբավորել: Կտրիչները մշտական ատամներով փոխարինելու է 6-7տարեկանում: Դրանք պետք է էնպես անել, որպեսզի չբորբոքվեն, մինչև շուտով կփոխարինվեն մշտականներով: Առավել մանրամասն կարող ենք տեղեկացնել զննումից հետո: Իսկ Դուք ինչպես եք խնամում, մաքրում երեխայի ատամները?:
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
26.12.2011
Հարց
Խնդրում եմ պատասխանեք,որն է ավելի դիմացկուն цирконий керамика-ն թե veneers-ը:
Լուսինե Հարությունյան
Պատասխան
Հարգելի Լուսինե Ձեր նշած կոնստրուկցիաներից յուրաքանչյուրը ունի իր ցուցումը, այսինքն ցուցված դեպքերում կիրառելու դեպքում և ճիշտ պատրաստելու դեպքում երկու կոնստրուկցիաներն էլ ամուր են:
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
19.08.2011
Հարց
Բարև ձեզ, ցանկանում եմ իմանալ ատամների սպիտակեցման գների մասին և արդյոք դրանք միանգամայն անվնաս են: Շնորհակալություն
sona
Պատասխան
Հարգելի Սոնա: Ատամների պրոֆեսիոնալ սպիտակեցումը կատարվում է ակտիվ թթվածնի կիրառմամբ, որի ազդեցությամբ ատամների վրայից հեռանում է տհաճ գունավորումը: Ատամների գիշերային սպիտակեցման Ultradent ֆիրմայի Opalescence համակարգի միջոցով Դուք ստանում եք անցավ, արագ և կայուն արդյունք: Այս Ամերիկյան համակարգը ( http://ultradent.su/content/view/157/179/ ) սպիտակեցնող նյութերի շուկայում մշտապես գտնվում է առաջնային դիրքում: * Ընդամենը 2 այցելություն ատամնաբուժարան և 3 տարի ատամների ճերմակության մասին անհանգստանալու կարիք չի լինի: * Ատամի էմալը այս պրոցեդուրայի ժամանակ բացարձակապես չի վնասվում, քանի որ չի կատարվում էմալի հեռացում կամ տաշում: * Համակարգի մեջ մտնող ֆտորը և կալիումի նիտրատը սնուցում են ատամների էմալը, դարձնում այն առավել կայուն կարիեսի նկատմամբ և կանխարգելում գերզգայունության առաջացումը: * Դուք կարող եք օգտվել այս ծառայությունից բացարձակ անվճար, եթե բերեք Ձեր երեք ընկերներին “Սպիտակ Ամրոց” Ստոմատոլոգիական Բժշկական Կլինիկա ատամների սպիտակեցման: Այսինքն Դուք կարող եք խնայել 50000 դրամ:
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
19.08.2011
Հարց
es atamner bujelu xndir unem baic shat em vaxenum.hnaravor e atamner@ bujel narkozov?
Qristine
Պատասխան
Հարգելի Քրիստինե Բարև Ձեզ: Իհարկե հնարավոր է նարկոզով իրականացնել ատամների բուժումը, սակայն ես Ձեզ վստահեցնում եմ, անզգայացումը ճիշտ տեխնիկայով իրականացնելու դեպքում ժամանակակից անզգայացման միջոցները թույլ են տալիս ստոմատոլոգիական ցանկացած միջամտություն իրականացնել բացարձակ անցավ և նարկոզի կարիք չկա, նույնիսկ անզգայացման ընթացքն է մինիմալ ցավոտ կամ անցավ: Այնպես որ մի վախեցեք ատամնաբուժական միջամտություններից, բուժեք Ձեր ատամները:
Դավիթ Հովհաննիսյան /Տնօրեն, բժիշկ-ստոմատոլոգ, իմպլանտոլոգ/ ՍՊԻՏԱԿ ԱՄՐՈՑ
19.08.2011



© 2022 Zub.am - Հայաստանի ատամնաբուժարաններ Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են: